Na-Wa's Tsche-Mo-Chien "Ti'mea"

Den 16 sept-12. ville jag prova Ti'mea igen på en inoff som Norrköpings Brukshundklubb ordnat med.  Blåsigt o kyligt, men Ti'mea skötte sig över förväntan, jättetrevlig domare.

Ti'meas kritik:

Välkomponerad, bra rörelser, Mörka fina ögon, Härlig attityd, starka muskler:-)

Hp BT2

Domare Lala Wallin Cederlund

IMGP7340timea1

IMGP7330

IMGP7338

Na-Wa's Tsche-Mo-Chien "Ti'mea"

Den 19 aug 2012 åkte vi till Norrköping på ÖKK:S Internatioenlla utställning. Tänkte prova Ti'mea.

Hon skötte sig över förväntan, men priset blev Very Good. Jag är nöjd med det med tanke på att hon inte vill gå ordentligt, men gick ändå så pass att jag märkte framsteg, Kanske tack vare vår hejarklack. Jenny, Yvonne, Solveig, Lisa.:-) Men hon åkte på att hon inte visar sina rörelser på ett bra sett och har lite för lågt huvud. Domaren anmärkte också på pälsen, Ti'meas päls är av jättebra kvalité så jag vet inte vad hon syftade på, Kanske lite för tunn päls i hennes smak, tror hon gillade tjock och mycket päls. Så är det med domare de också tycker olika.

Ti'meas Kritik:

Feminin, lätt byggd, Inte optimal päls för dagen, fint litet huvud, Prima omvänt saxbett, Lite tät i fronten, Utmärkt hals och överlinje, Acceptabel knävinkel, Korrekt ansatt svans, Ville inte visa rörelser, När hon rör sig är det med något lågt huvud.  Domare Annette Bystrup

IMGP6792

IMGP6797

Na-Wa's Tsche-Mo-Chien "Ti'mea"

Idag den 4 aug-12 ställde jag ut Ti'mea på en inoff på Åtvidabergs Hundklubb. Första gången jag var själv, Fredrik skjutsade upp mig och packningen, hjälpte till med tältet. Hade trevliga grannar;-)) Träffade Hundklubbsvänner från tiden då jag var aktiv:-)) Hade väldig tur med vädret. Utställningen var också till minne av ordföranden Staffan Hoflund som gick bort alldeles för tidigt, Han var ordförande i ca 25 år. De hade ställt upp ett fint foto och blommor, så han var ändå med oss.

Ti'mea skötte sig skapligt, förutom att den där bromsen slog i emellanåt.  Men så även denna gång fick hon kanonkritik av Domare Ann Gistedt, som tyckte mycket om henne.

Resultatet HP, BIR och BIG4 

2 årig tik med vackert huvud, Utmärkt blick, Bra bett och pigment, Välkroppad i lämpligt hull, Stark rygg, utmärkta kroppsproportioner, Välställda ben o tassar. Lite ovillig att visa rörelserna i det kvava vädret, Vacker välskött päls.

Hade ingen kamera, men här är två bilder från den 28 juli-12

IMGP6522timred

tim1redigerad

Na-Wa's Tsche-Mo-Chien "Ti'mea"

Västervik 19 maj 2012

Ja då, åkte jag och Yvonne på inofficiell utställning som Västerviks Kennelklubb anordnade.

Jättetrevlig dag och bra arrangerat, Jag ställde Ti'mea som fortfarande sätter in bromsen, och Yvonne ställde sin Manda. Fick besök av Ammoli's Caisas ägare, Pernilla, Linnéa och Elin de hade med sig lilla gosiga Caisa. Jättekul att få träffa dem.

Ti'mea, gick något bättre men inte tillräckligt för domaren, så hon ville inte ge HP, P.g.a att hon inte kunde bedöma hennes rörelser. I övrigt tyckte hon jättemycket om henne, Hon sade att hon var en bra representant för rasen och att jag skulle vara stolt över henne, Jag var glad att inte gå till gruppfinal, för Ti'meas skull. Det räcker med lite träning i taget. Kritiken är inget att klaga på.

Typ och helhetsintryck Utmärkt, Härlig feminin helhet, Vackert huvud med vänliga mörka ögon, Korrekt burna öron, Härlig front och överlinje, Välformad bröstkorg, Välburen svans, Härlig päls, Svårbedömda rörelser, då dom för dagen ej behagar visa sig tyvärr. Domare Anci Niklasson

IMGP4632

Na-Wa's Tsche-Mo-Chien "Ti'mea"

Söderköping 1 maj 2012

Na-Wa's Tsche-Mo-Chien "Ti'mea" Provade jag att ställa ut . Hon gillar inte att gå i koppel. Det var Oess som arrangerade en inoff utställning i Söderköping.

Gick över förväntan bra. men hon bromsade upp emellanåt och hade ingen lust alls att gå:-) Det första domaren sa, när vi gick in i ringen, Det är ju en Lhasa;-)) Ja de vill ju gärna bestämma själva emellanåt. Domaren sa också direkt, Vilken vacker päls:-)

Ti'mea fick HP och blev BIR. Tyvärr ville hon inte gå i gruppen så där fick vi lämna, Hade hon bara gått hade vi blivit placerade.. Men kritiken kan man inte klaga på.

2 årig mycket vacker tik, Markerat stop, bra skalle, utmärkt noslängd, välmarkerad haka, ljusa ögon av rätt modell, Mycket vacker hals och topline, lång fin bröstkorg, mycket vacker svansansättning och välburen, Rör sig mycket bra när hon vill, jättefin silhuett. mycket välvårdad

Domare Gunilla Albrigtsson.

Ammoli's Caisa

Stockholms hundmässa 10 dec-11

Ställdes ut  som junior, och jag åkte upp för att se henne och träffa hennes härliga familj.
Denna gång tyckte inte domaren samma som i Växjö,Men det är ju ett lotteri med utställning. Jag upplever att hon har många bra kvaliteér. 

Hon fick Very Good, vilket är mycket väl godkänt. Konkurransen var hård med 11 st juniortikar
Domare George Kostopolovos

Nu ska Caisa bli klippt för att kunna hänga med på familjens aktiviteter på ett bra sett och slippa komma hem med en skog från hundagis.  Tanken är även att Lillmatte Linnea ska jobba med henne. Jag önksar dem ett stort Lycka till med Caisa

Ställdes ut  som junior, och jag åkte upp för att se henne och träffa hennes härliga familj.
Denna gång tyckte inte domaren samma som i Växjö,Men det är ju ett lotteri med utställning. Jag upplever att hon har många bra kvaliteér. 

Hon fick Very Good, vilket är mycket väl godkänt. Konkurransen var hård med 11 st juniortikar
Domare George Kostopolovos

Nu ska Caisa bli klippt för att kunna hänga med på familjens aktiviteter på ett bra sett och slippa komma hem med en skog från hundagis.  Tanken är även att Lillmatte Linnea ska jobba med henne. Jag önksar dem ett stort Lycka till med Caisa

Ammoli's Caisa

Växjö den 5 nov-11

Ammoli's Caisa s familj drog iväg på internationell utställning i Växjö. Blev jätteglad över resultatet de delgav mig:-)
Hon hade skött sig jättebra och var glad.

Stort Tack och grattis till Caisas ägare Pernilla Peter, Linnea och Elin för ni tar med henne på lite utställningar och för att ni sköter om henne på ett utmärkt sett.

Som uppfödare blir jag extra glad när det går bra för ens valpköpare. Vad det en är. Bara att de är nöjda med sin hund värmer gott i hjärtat.


Ammoli's Caisas kritik:

Utmärkt typ och propotioner, Mycket bra huvud och utryck, Bra bett, Lovande förbröst, Bra hals och skuldra, Härlig bröstkorgsdjup och längd, Väl ansatt svans med bra svansbåge, Bra vinklad bak, Rör sig tätt bak, rör sig väl från sidan.

Pris :Excellent och 1:a Domare Cindy Pettersson

Ammoli's Celin

Eskilstuna 16 oktober-11

Den 16 oktober drog jag Yvonne och Solveig på Inoffutställning som Södermans kennelklubb ordnat med i Vilsta Sporthall. Vi hade med oss Celin, Manda och Sigge som skulle ställas i valpklass 6-9 månader. 
Mycket trevlig plats att vara på, varmt och skönt, dock lite trångt. Men det var över 200 hundar också.

Celin gick bra första omgången, men i Bisfinalen ville hon inte vara med längre, så svansen hängde,  Hon blev störd av bakomvarande hund. Men så är det ibland.

Tyvärr blev det inte några bilder i ringen. Bara de jag tog på trimbordet.

Ammoli's Celins Kritik
Tik åt det större hållet, Fina propotioner, Bra Rastypiskt huvud, Vackra mandelformade ögon, Välansatta öron, Kunde haft lite mer bredd i käken, men välmarkerad haka, Vacker hals med fin böj, Vällagd skuldra, bra vinklad fram o bak, Välutvecklad bröstkorg bra längd, Fina ben, Välansatt o buren svans. Rör sig väl från sidan, Mycket vacker päls o färg. Välvisad:-) Domare Gunilla Albrigtsen
BIR-valp
 

Ammoli's Caisa

Norrköpings Brukshundsklubb Inoff 18 sep

Nu har jag fått en fin bild och kritik på Ammoli's Caisa. som det gick så bra för i Norrköping på inofficiella utställningen den 18 sept-11. Tack snälla Caisas familj för bilder mm, som jag får av er.

Resultat HP och BIR- valp

Kritik

Tilllalande och mycket lovande tikvalp. Utmärkt könsprägel, Välformat huvud, Mycket bra blick, bett och pigment. Goda kroppspropotioner, Korrekt hållning, Bra svans , utmärkt päls, Rör sig utmärkt med stil
Domare Ann Gistedt
 

Utställning Nkp 18 sep1


Ammoli's Celin

Norrköpings Brukshundsklubb Inoff 18 sept-11

Den 18 sept -11 .. Drog vi iväg på inoffutställning på Norrköpings brukshundsklubb. Lite regningt blåsigt o ruggit, men vad gör väl det när man har kul

Mycket trevligt arrangemang. Hade sällskap av Ammoli's Caisas Familj, Pernilla, Peter, Linnea och Elin, Yvonne och Solveig med sina Griffoner Manda Sigge o Nellie. Lisa , Eva med Casper som är son till vår Molle . Gick bra för alla. Manda BIM, Sigger BIR, Casper BIR. BIG5. 
Caisa BIR och Celin 2:a m HP.
Domaren tyckte om våra syskon tjejer. Men Celin gick bra första omgången, men sedan gillade hon inte läget.
Grattis alla för fina resultat. Tack till Caisas familj som ställer ut Caisa:-)) Tack till alla för ni var med och gjorde dagen till en underbar dag:-) 

Kritik för Celin: Valp 6-9 månader
Välkroppad, med bra välformat  huvud, Bra blick, bett och pigment, Stark topline, Bra svans, Välställda ben och tassar. Korrekt hårlag. Något högställd.
Domare Ann. Gistedt

Ammoli's Caisa

Norrköping Svensk Vinnar utställning 21 Aug-11

Ammoli's Caisa var på Svensk Vinnarutställning 21 aug-11 i Norrköping. Tillsammans  med sina mattar Pernilla, Linnea och Elin. Det var så kul att de åkte och ställde lilla Caisa. Extra roligt när det går bra för ens valpköpare:-)
Tack till er!

Kritik: översatt från engelska
Fin och feminin valp, Typsikt Huvud och utryck, bra nack, Korrekt skuldra och vinkling, Bra kropp, päls, svans och rörelser.

1:a HP BIM valp 

Domare Doval Sanchez Jose M
Stort Grattis till  Caisas Ägare Pernilla m fam!
 

Na-Wa's Tserba Tsche-Mo "Thelma"

Askersund 15 aug-11

Vi har varit i Askersund på en Nat utställning. Med 
 Na-Wa's Tserba Tsche-Mo "Thelma"

Troligen hennes sista utställning.
Hon är en hund som jag anser ha mycket bra kvaliteer som en Lhasa ska ha i mitt tycke.

Kritik:
Korrekt huvud med bra pigment, Korrekt nacke, lite lång i kroppen men bra balanserad, Goda vinklar, Bra rörelser, Bra färg + korrekt pälskvalté

Excellent KK4
Domare Zorica Salijevic
 


Ammoli's Caisa

Kisa Pinnarpspecialen 6 aug -11

Ammoli's Caisa har varit med sina mattar Pernilla, Linnea och Elin på sin första utställning i Kisa Pinnarpspecialen en inoff, 6 aug-11 Vi hade sällskap i mitt tält, Jätteroligt och trevligt. Bra väder. 
Caisa skötte sig jättebra för att vara första utställningen.  
Stort Grattis till Caisas placering:-)

Caisas kritik valpklass 6-9 månader
Bra huvud och uttryck, Bra hals och rygglinje, Raka paralella framben, Goda vinklar fram och bak, Rör sig tillfredställande fram och från sidan, Bra musklad för åldern.
1:a HP och BIG1
Domare Fredrik Rankleven

Ammoli's Celin

Kisa Pinnarpspecialen 6 aug -11

Ammoli's Celin har varit på sin andra utställning som Newfoundlandsklubben ordnade Pinnarpspecialen i Kisa en inoff. 66 hundar anmälda så det var perfekt träning. den 6 aug.11 Denna dag ville inte Celin alls vara med. Direkt hon klev ur bilen så åkte svansen så var det omöjligt att jobba upp den.  Men vi var på en jättefin plats bredvid badstranden och fint väder perfekt temperatur. Lisa följde med mig som sällskap  och så hade vi Ammoli's Caisa med sina Mattar Pernilla. Linnea och Elin på plats också. Jättekul att få ha valpköpare med. 
Domaren delade bara ut HP till de valpar som skulle vidare till BIS final, stod det i katalogen, men så ändrade de sig och körde gruppfinal även på valpar.

Celins kritik klass 6-9 månader
Feminin tik med vackert huvud, Bra hals och rygglinje, En aning utställda framtassar, Goda vinklar fram och bak, Visar sig ej så bra i rörelse för dagen.
Domare Fredrik Rankleven


Ammoli's Celin

Finspång 17 juli-11

Ammoli's Celin har varit på sin första utställning en inoff i Finspång. 17 juli 2011. Jag åkte tillsammans med Yvonne och Sofie.  Kl  06,30 startade vi från Åtvidaberg. Hämtade upp Yvonne på vägen. Hon ställde sin lilla valp Manda för första gången också:-) Tack snälla tjejer för en underbar dag tillsammans och hjälpen med allt runt omkring. Lilla Manda Waljos New generation Amanda, Fick HP ocg BIR valp.

Celin skötte sig perfekt trots att jag haft lite lite tid med henne och socialträning. Domaren ville gärna köpa lilla Celin

Kritik:

6 mån, Förtjusande liten valp, Trevligt huvud och utryck, Bra ögon och öron, Bra hals och rygg, Väl ansatt svans, Normala vinklar,  Bra ben och tassar, Utmärkt päls, Välvisad:-)

HP och BIR valp.
Domare Sickan Beckman

Na-Wa's Tserba Tsche-Mo "Thelma"

Norrköping 4 juni-11

Jag , Kinna och Sofie var på en nat utsällning i Norrköping Arr av ÖKK.

Jag hade anmält Thelma. Vi starade resan från Åtvid ca 06.50 från Åtvidaberg. Väl framme fick jag en oerhörd hjälp av dessa underbara människor. Urpackning, ihopsättning av bur drag av burvagn med packning mm. Sedan på plats vid ringen så började vi med mitt nya tält, som igentligen är hur enkelt som helst att få upp. Men lilte konstigt blev det från början så vi började om från början och vips var det uppe. Det var väldigt varmt så svetten lackade rejält. Tur i oturen blåste det en del. Dock inte roligt med blåst med pälshundar, men skönt i hettan. Vi fick jättetrevligt sällskap av Yvonne och hennes väninna. Eva o Klara med Molles son Casper.

Lagom som Lhasorna startade kom det några domaraspiranter, som gjorde att bedömningen drog ut på tiden. Men de måste ju få chansen att lära sig. Så när det var vår tur fick jag o en till gå iväg till en aspirant, som fick klämma och känna på våra hundar och skriva en egen bedömning som sedan skulle jämföras med domaren Hans Almgrens bedömning. Det lät som de var lite ense, men han tillade lite som aspiranten inte fått med.

Resultatet för Thelmas del. Very Good i Kvalite, Jag är nöjd med det. För det innebär att det är en mycket bra hund. Jag hade trott att det är att jämföra med en 2:a men på utställningskursen och en domare har sagt att det inte ska jämföras. Det som kan jämföras är att man inte tävlar vidare. Jag visste ju att hon hade lite mycket hull mm.

Thelmas kritik.

En Kraftfull dam, Bra huvud, även om skallen kunde vara något elegantare. Bra haka, Mörka ögonfransar, Lite tunnformad bröstkorg. Lite mjuk i ryggen, Rejält med hull som kunde bli fastare, Vacker färg. Trevligt temperament. Domare Hans Almgren.

Där fanns en del nedslag. Men hon har många andra bra egenskaper. Hullet kan bli bättre. Sedan vet man ju om att alla domare dömmer olika:-)) Hon är min lilla Goding för det och i mitt tycker har hon många bra egenskaper som jag gillar hos rasen och henne.

Ett jättestort tack till Kinna och Sofie som följde med och hjälpte mig med allt. Det var värt så otroligt mycket och dessutom ett jättetrevligt sällskap. Eftersom jag är ganska nyoperad både i magen och vänster armbåge så vet jag inte hur jag skulle gjort utan dem. De förgyllde dagen för mig. Sofie skötte även pälsborstningen av Thelma på ett proffsigt sett innan det var dags att gå in i ringen:-)) 

Na-Wa's Tserba Tsche-Mo "Thelma" Na-Wa's Tsche-Mo-Chien "Ti'mea

1 maj-11

1 maj var det första inoff utställningen för i år. Det var i Söderköping arrangerat av OESS. Old English sheepdog. Det var mycket trevligt. Lisa och jag åkte själva medan Fredrik var hemma med hundarna,  Vi hade jättetrevligt tillsammans med Eva, Klara och deras Casper, son till vår Molle från Lyckokastets kennel. Sonia o Anna från Na-Wa's kennel. de hade två döttrar med sig efter vår Molle som det gick kanon för. Lilla Gosa blev BIS- Valp. Vår Ti'meas syster Kanya BIM, Deras Farfar Opus BH1 , BIR, BIR veteran. Grupp 1. BIS 3 (Reservation för felskrivning) de hade med sig 5 hundar. Wisky BH 2 Stort Grattis. och tack för en underbar dag. Casper kom 2:a med jättefin kritik. Grattis till Eva o Klara med,

Till oss. Började med att vi skulle sätta upp tältet först, varken Lisa eller jag har gjort det förr. Vi skrattade åt det. Efter lite klur reste vi upp det, såg bra ut, men icke, snett o vint. Klara och Eva kom lagom och hjälpte till, Men vi hade knappt om tid eftersom våra hundar skulle in så tidigt i ringen, så fick det vara lite snett o vint, hade ändå lite regn och vindskydd, för vädret var inte så roligt. Iskallt., Blåst, lite regn. Synd att inte de inte lägger pälshundar lite längre fram, finns många korthåriga som kan gå först i grupp 9.

Eftersom de hade vuxenklass från 9 månader så gick Thelma och Ti'mea i samma. Lisa var snäll och visade Thelma och jag Ti'mea . Thelma var nog lite ringrostig efter vintern, kunde ha gått bättre. Ti'mea har och är svår på att gå i koppel överhuvudtaget, så jag är glad att hon gick överhuvudtaget. Hon tycker det är pest att gå i koppel. matte är och har varit skitdålig på träningen. men måste lägga lite tid på att få henne tycke det är kul. Men hon behöver nog ett år till på sig innan hon tas ut på officiell utställning. De kom Ti'mea 3.a och Thelma 4:a

Ti'meas kritik:

Bra storlek, välplacerade öron, välpigmenterad, Bra nosparti, Tillräcklig hals, Fin rygg, Något platt svans, Bra benstomme, Bra bröstkorg, kunde röra sig med något mer drive. Bra päls.

Thelmas kritik:

Välplacerade öron, Välpigmenterad, Något kort hals, något knappa vinklar fram o bak. Bra bröstkorg, , fin rygg, Något platt svans, Passande benstomme, Kunde röra sig med mer drive från sidan. Bra päls. Domare Jan Törnblom. 

Resultat 2011

Här finns resulat Från 2011

Tidigare resultat för våra hundar.