Om oss

Vi är lyckliga ägare till ett antal Tibetansk Spaniel och innehavare av Ammoli's kennel. mer om Hundarna finns under länken för resp ras. Fredrik o jag delar intresset kring våra hundar och detta gjorde det möjligt för oss att börja med uppfödning. Vi hade vår första kull 16 januari 2008 (Lhasa Apso) sedan har det blivit några kullar efter det. 

Vårt mål är att föda upp i liten skala, Vi tycker det är spännande att försöka så gott det går att få fram så bra valpar som möjligt och hitta bra kombinationer till föräldrar. Vi strävar efter att få friska och mentalt bra hundar som kommer att glädja oss och sina nya ägare under många år.

Efter all pälsvård som Lhasa Apso kräver, så började fundera på en ny ras. Jag läste på om olika och fastnade för Tibetansk Spaniel, De härstammar också från Tibet och de liknar Lhasa mycket i deras sett, men betydligt lättare pälsvård. Efter besök hos 4 st kennlar, och deras hundar, var valet inte så svårt, när vi väl bestämt oss, föll valet på Bondmorans Kennel, som hade valpar. Där fanns 2 B/T tikar och en Sobel tik, jag skulle välja en av de svarta, men sobeltiken föll mig i smaken. Så hem flyttade först Bondmorans My Heart Will Go On " Heyli" Samtidigt fanns en omplacering tik på 2 år, Bondmorans Signe Tillich " Asta"  så vi blev med 2 st. Senare kom även Bondmorans Sommar Dröm Hit. Vi har inte ångrat valet av ras :-) 

Hur det kom sig att vi startade en kennel. I väldigt många år har jag drömt om att börja med uppfödning. Från början var nog bara drömmen att någon gång få uppleva att föda upp en kull valpar. Vi fick också förmånen att låta vår Springer Spaniel bli Amma åt två Grand danois långt innan planerna på egna valpar, det var oerhört intresant att följa dem. Eftersom vi fastnade så pass för rasen Lhasa Apso och vi inte kunde få nog av dem o köpte in några ganska snabbt. Då blev drömmen  ännu starkare. Vi sökte vårt kennelnamn 2007 så det var klart innan första valpkullen,  Vi tycker det är väldigt intressant att följa vår flock, få följa valpens utveckling och se vad det blir av dem.  När man sedan får höra hur nöjda ens valpköpare är, då har man fått en bekräftelse på att ens valpar glädjer sina ägare, precis så som våra hundar glädjer oss.

Vi har slutat med Lhasa Apso. Men de kommer alltid ligga oss varmt om hjärtat

Hos oss får hundarna  vara i hela huset o hundarna får vara med oss så gott som överallt. Ute på tomten springer de fritt och leker.  

Valparna får ett eget rum bredvid köket att husera i. ju äldre de blir får de komma ut mer o mer i resten av huset och gå på upptäcksfärd. 

Jag Anette är född -62 och är uppväxt med jakthundar.
I vuxen ålder skaffade jag egna hundar och började gå en hel del kurser, med mina springer Spaniels. Har gott många valpkurser och upp till tävlingslydnad. Varit med och jobbat som hjälpinstruktör. Instruktör under några år på Hund i hand. Individuell tävling i vardagslydnads moment. Tävlingsledare för tävlingsledare klass 1-2. mm..Tävlade lite själv i lydnadsklass 1 och påbörjade 2 med min Springer Steffie, Men efter att hon dog så tappade jag gnistan, Hade en målsättning att börja igen med min andra Springer men det satte min fibromyalgi stopp för och så har inte den rätta gnistan tänds.. Det har nu gått en hel del år sedan men  en del av kunskaperna sitter kvar. I och med att vi startade kennel ville jag gå en uppfödarutbildning. SKK har en som är uppdelad på 6 kurser, Jag har gått 4 av dem 
Jag har under några år varit på ett Hundtrim som lite alltiallo. det har gett mig en hel del erfarenhet av olika sorters hundar. Jag klipper bara mina egna och några valpköpare hundar när jag kan och har ork. Jag har också praktiserat på ett hunddagis under en kort period, men mycket givande . Den 2 okt-17 Börjar jobba  i en djuraffär, efter ca 1,5 år fick jag förmånen att bli anställd av min arbetskollega som startade en egen djuraffär, Sandras Djurshop i Åtvidaberg. Jag har  två underbara vuxna barn som alltid finns för mig och tre juvliga barnbarn .
Jag blev  medlem i  SSTS (Svensk Specialklubb  för Tibetansk Spaniel)2016 första året fick jag som ett gåvomedlemskap av min uppfödare. Sedan 2020 sitter jag med i styrelsen första året som suppleant och numer som ledamot, där jag är medlemsansvarig och är med i tidiningskommittén

Fredrik född -67. Han har också haft hundar i sitt barndomshem. Jobbar på en mekanisk verkstad i Linköping . Han pysslar med hundarna ganska mycket på hans lediga tid. Han sköter mycket här hemma, både hushållssysslor, Trädgård och bilar. hans intresse är fiske, bilar och våra hundar. Han är en stor del i kenneln .
 

 
 
 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller bara vill komma i kontakt med oss kan du skicka ett mail från formuläret nedan.

Skriv namn i första rutan och er mail i andra rutan, vill ni bli kontaktaade på tel, skriver ni ert nummer i meddelande rutan