Här kommer hundar som inte finns hos oss längre . Men de finns i våra hjärtan.

anglahundar

Regnbågsbron

Det finns en bro som förbinder Himlen och Jorden. Den kallas för Regnbågsbron på grund av dess många färger.

Alldeles bredvid Regnbågsbron ligger ett land med vattendrag, kullar och dalar med mjukt, friskt gräs.

 När ett älskat husdjur dör kommer det till denna plats. Där finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder.

De gamla och svaga djuren blir unga igen. De som blivit skadade blir hela igen. De leker med varandra hela dagarna.

Men det är en sak som saknas. De är inte tillsammans med den speciella person som älskade dem på Jorden. så varje

dag springer de runt och leker tills den dag kommer då de plötsligt slutar leka och tittar upp. Deras nosar sniffar,

öronen spetsas och blicken skärps och plötsligt lösgör sig en från gruppen.

 Du har blivit upptäckt och när du och din speciella vän möts, samsas ni i en glädjefylld omfamning som varar för evigt.

Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker det älskade huvudet och du tittar än en gång in i ögonen på

ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv men aldrig i ditt hjärta.

Sedan går ni över Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas.

 Författare: Okänd

 

Ammoli's Dolly

Född 2012-05-25-2022-02-22

Regnr SE34435/2012

10425184_10152152512747644_7864081025740538852_n

Vår älskade lilla dolly skulle fylla 10 år, Hon har visat symtom på smärta i sina leder i perioder i övrigt var hon med oss, Men helt plötsligt i löpet blev hon jättedålig på bara en timme, och fick 40 graders feber och allmäntillståndet var rejält påverkat, Jösses vad nervös jag var att inte få komma till vårt närmaste djursjukhus på jourtid, då det är stor veterinärbrist. Men vi fick komma så fort vi kunde, så plockade bara ihop snabbt och vi åkte, Dolly hade även fått rejäl smärta, Konctaterades livmoderinflammation vilket jag misstänkte innan, och vi beslöt att hon fick somna in, men så konstigt och sorgligt då detta var vår sista Lhasa Apso, Hon har gett oss två underbara kullar och var en underbar mamma, nu har vi ingen valp kvar efter henne här hemma, men de finns hos underbara köpare.  Dolly var en så oerhört snäll och trevlig Lhasa Apso, 

 

 Lhasa Apso

Ammoli's Amazing Grace "Enya"

2008-01-16 -2018-10-05

i46423098._szw1280h1280_

43283466_10155820756422644_6805031357278846976_n

Vår älskade Enya, även kallad Kicken har lämnat oss och ett stort tomrum, Hon var från första kull. Hon har gett oss 2 kullar valpar  varav vi har en kvar det är Dolly :-)

Hon var högt älskad och djupt sakand

 *************************************************

Dajala's Amber "Ambi"

2005-11-12-2018-02-09

Regnr: S67118/2005

1267345640_resized

2zxDa-78l1Z-1

Min första underbara Lhasa Apso har lämnat oss, Hon har gett oss så mycket glädje, Sista åren fick hon leva på smärtstillande för sina leder och sista veckan tog smärtan överhand. Hon var en stark individ, men sista 2 åren blev hon mer och mer osäker.

Hon älskade allt och alla, och alla älskade henne. Under alla år är det många som velat köpa henne, men hon var vår och kunde inte säljas. 

Älskade lilla Ambi vad vi saknar dig, ett stort tomrum har du lämnat <3

**************************************************************************

SE UCH Otherwise Örjan "Molle"

Född 26 februari 2007

Vår älskade Molle blev endast 8 år, Han fick somna in den 4 maj- 15 efter en undersökning, som visade på mycket urinsten i urinröret, vilket hade krävt en operation, som inte var någon garanti att allt skulle bli bra. Han hade även en del andra problem, Vi ville inte utsätta honom för det lidandet så vi valde att låta honom gå över regnbågsbron. Ett oerhört tungt beslut och han är enormt saknad våran lilla Kung..

IMGP2446m3 kopiera

Molle var en cool kille som hade hög värdighet och ville bestämma det mesta själv. Han var som det står i rasstandarden Lite reserverad för främmande.  Men en charmig kille. Molle har 3 cert  och  blev Svensk Utställnings champion 21 aug 2010. Han är Pappa till några kullar . 

i42629334__szw530h275_

 regnbron kopiera

Högt älskad och saknad <3

*****************************************************************

Ammoli's Elvin "Enzo"

Född 6 januari 2013

IMGP6325delvin portrett

SDC13394

1379295_10151634195637644_2024900796_n

Enzo är född som ensamvalp.

Han såldes som valp och vi har köpt tillbaka honom vid 8 månaders ålder. 

Han lämnade oss alldeles för tidigt den 8 nov-13 endast 10 månader gammal.

Vi fick ta det oerhört tunga beslutet efter vår utvärdering av honom och veterinärbesök.

Han mådde inte bra varken fysiskt eller psykist, troligen medfött som växt fram. Han var en levnadsglad liten hund, med bushumör, kelig och pussig för det mesta, men så kom de stunder han ändrade sitt humör blixtsnabbt och morrade och blev arg, i slutet ville han bitas. troligen av smärta som han hade i sin bakdel och nacke. Han gillade inte att gå i koppel, halsbandet var han irriterad över, provade vi sele gick han inte en meter. 

Men nu har han gått över regnbågsbron, där leker han med våra andra älskade vänner.

ÄLSKAD OCH SAKNAD

En liten ängel kom, log och vände om.

enzo

**********************************************************************'

Ammoli's Amigo "Hugo" Född 16 jan-08 Har lämnat sin matte och husse alldeles för tidigt i en olyckshändelse den 9 aug-11 Våra tankar går i första hand till hans familj. Saknaden är stor även i våra hjärtan eftersom Hugo varit hos oss en del och vi haft förmånen att få följa honom. Han var en godmodig hund, full av vänlighet, dock med en gnutta stark egen vilja. Kelig och Gosig. Han har lämnat ett stort tomrum hos oss alla. Men lever vidare i våra hjärtan. Nu leker han med alla andra vovvar bredvid regnbågsbron. Älskad och saknad är du lilla Hugo<3

hugominns

*************************************************************************************

IMGP1160

Den 1 juni 2010 fick vår älskade Cherie somna in alldeles för tidigt endast knappt 5 år gammal. Vi fick endast ca 2,5 år tillsammans.

Hon kom hem till oss 22 sept-07  som en frisk fläkt, var alltid glad, Charmig på alla sett. En riktigt ståtlig o vacker dam.

Hon har gett oss två underbara kullar valpar.

Se mer under sidan hundar, där står vad som hänt.

de senaste 6 månader i hennes liv, bodde hon hos en underbar foderfamilj, P.g.a osämja i flocken. Mirja, Patrik, Jesper o Alex har på ett utomordentligt sett skött om henne. Våra tankar finns hos dem!

Cherie kommer alltid finnas i våra hjärtan, tomheten är oerhörd.

Nu vilar hon tillsammans med våra andra undebara hundar. Se bild ovan, den fina Azalean har Cheries goa foderfamilj planeterat på Cheries plats.

Tack till alla som på ett eller annat sett stöttat oss alla i samband med hennes sjukdomstid och efteråt.

 

dove6dove6

IMGP1617

Den 12 mars 09 fick vår älskade Tessan somna in endast 6 år, hon hade  Urinsten, Begynnande Livmoderinflammation, Tumörer på mjälten och i juvren, det var det sista som avgjorde att hon fick somna in i stället för att plåga henne med en stor operation. Vi var på ultraljud den 10 mars efter en remiss. För hon hade protein i urinen. Alla dessa åkommor blev som en chock. Kunde aldrig tänka mig att det skulle vara så mycket. Utan lite medicin så skulle hon bli bra trodde jag. Hon har mer och mindre haft besvär med kissandet sedan omkring Jul-08 och ätit penicilin, vilket bara hjälpt till viss del. Tessys sida finns kvar under sidan hundar där står mer om henne.

Vi saknar henne så ofanligt mycket. Men sov gott vår älskade lilla vovve.  Du kommer alltid ha en plats i vårat hjärta.

Vi vill tacka alla som på olika sett stöttat oss i samband med att vår älskade Tessan fick somna in den 12 mars-09, genom hälsningar i gästboken, telefonsamtal, mail och personlig kontakt. mm. Det värmer verkligen när man känner att man har så många som tänker på och känner med oss. Mer info om Tessan i bloggen och i minns sidan.

ETT STORT TACK FÖR ER OMTANKE!

.candle (1)

Jag börjar min minnesvandring med den allra första hunden som jag minns sedan jag var liten och som gjorde mig så ledsen i över ett år sedan hon gick bort.

Det var en jakthund som vi fött upp. Blandning mellan stövare o tax tror jag det var. Hon föddes när jag var bebis.. SÅ vi var födda samma år. Hon hette Tessy. En ljuvligt snäll hund. Har någon gång sett kort när jag var 2 år hur jag drar henne i örat o hon bara följer med med huvudet på sne.. Har hört att jag kunde stoppa in hela min arm i munnen på henne utan att hon gjorde något... Nu vet jag inte hur mycket min  mamma o pappa lät mig hållas med tessy, hoppas bara att de tog bort mig när jag behandlade henne på det viset. Ja så gick tiden och vi blev 12 år.. Tessy blev sjuk o på den tiden var det vanligt bland jägare att man sköt hundarna.. hua... Pappa ringde till en jägarkompis som skulle komma o avliva henne. Men pappa kunde inte vara hemma så vi åkte till ett par bekanta. Mamma var hemma med Tessy.. Men innan jägaren hann komma så somnade hon in lugnt i hennes korg fick vi veta av mamma. Minst ett år efter när någon nämnde tessy så grät jag..Ja det var nog med den hunden som mitt hundintresse vaknade till lite grann...

Sedan har vi ju haft några mer hundar men de skriver jag inte så mycket om..Men de finns i  mitt minne o mitt hjärta..

Vi hade en blandras tik som hette Sickan, en liten rackare som gnällde vid bordet o smet till  olika hus vid jakt. En gång fick hon mat vid ett hus, o sen trodde hon att hon alltid skulle få mat om hon sprang till hus.. Men hon var snäll.

Sedan hade vi en taxhane  King som inte var så snäll.. Hände 2 gånger att han bet folk som kom hem till oss i fingrarna. Men trots pappas varningar att inte bry sig eller röra hunden så gjorde de det ändå o då bet han.. Brydde man sig inte om honom så rörde han ingen. Men så fick han sluta sina dagar efter att han bitit mig utan anledning. Jag låg på soffan o han hoppade upp på mig o ville bli kelad med. När jag klappat honom en stund så sa det smack över handleden..

Men så kom det in en strävhårig tax tik, som vuxen hos oss.. Hon hette Lotta.. Jättesnäll hund, men ett eget litet sett..Hon låg alltid hos mig under täcket på nätterna..

candle (1)

Det var lite om mina barndomshundar.

Nu till mina egna.

Först hade vi schäfertiken Zita köpte henne 1988.

Så kom Cindy in i vårt liv några år senare. Men hon fick tyvärr bara leva tills hon var ca 2 år.

Vidare efter att jag blivit desperat efter ny hund så kommer Steffi in i mitt liv 1993. Hon hette Doshka an Symphoni. Hon fick somna in  när hon var 10 år gammal.

När Steffi o jag träffade min nuvarande sambo hade han en lite rolig Bichon Havanaise vid namn Isak. Min sambo hade tagit hand om honom när han var ca 1 år, de förra ägarna kunde inte ha honom kvar pga att han inte tyckte om barn..Det var en mycket speciell liten kille.. Han visst vad han ville. Oj oj oj vad han kunde morra om han låg någonstans och man var tvungen att flytta honom. För att inte tala om hur sur han blev när jag flyttade in hos min sambo o tog hans plats i sängen.. Men vi var vänner också. För det mesta var det en riktig kelgris..Bortskämd var han också. Han var också med på de allra flesta ställen. Sambon hade lite jobb där han också varit med på dagarna. Han fick även åka med i trakton.. Det gillade han att sitta i husses knä. Glömmer aldrig en dag när vi skulle åka iväg en liten bit o jag skulle ta min bil o Fredrik (min sambo) skulle ta traktorn. Isak hade redan hoppat in i min bil, då frågade Fredrik om Isak ville åka med i bilen eller om han skulle åka med honom i traktorn.. Vilken fart han fick ur bilen o sprang raka spåret bort till traktorn o husse, så nog förstår hundar vad man säger..När Isak var 8 år så drabbades han av hjärtsvikt..Så efter lite medicinering så beslutade vi att han fick somna in. Det var väldigt tufft eftersom vi bara några månader innan fått ta bort Steffi.

bjork1

Sov i ro där björkar susa

Sov i ro där tallar stå

Sov i ro där sol så fager

Blickar ner från himmel

    blå

anrose

I minnet ni lever

    Ni finns alltid kvar

I minnet vi ser er

    precis som ni var

dove6dove6

Mina ögon kan tindra

Mina läppar kan le

Men sorgen i mitt hjärta

kan ingen se

 

rainbowbridge