Information om valpköp från oss

För oss är sunda friska och bra mentalitet på hundarna viktigast. Men visst kan det vara kul att ställa ut o få någon/några bedömningar på sin hund.. Vi vill  behålla rasens utseende och rasens ursprung så långt det är möligt.

Hos oss kommer valparna att födas upp i hemmiljö, med allt vad det innebär. Första veckorna får de det lugnt o skönt tillsammans med sin mamma. Framöver kommer de att bli hanterade av oss i familjen. Lära sig känna igen olika ljud och bli socialtränade med människor med mera. Vi kommer ägna mycket tid åt valparna. Våra valpar ligger oss mycket varmt om hjärtat.

dividers_19

Vi förbehåller oss rätten att välja valpköpare, allt för att vi är väldigt måna om vart våra hundar hamnar i för hem.

 *Det är viktigt för oss att våra valpköpare Tänkt igenom sitt köp väldigt noga.

*Att valpen får leva ett kärleksfullt hundliv och att tid finns till den hela dennes liv. Den får vara med sin ägare/familj så mycket som möjligt.

*Vi vill  heller inte att våra valpar används vidare i blandrasavel.

*Inga krav på utställning, men vi tycker det skulle vara roligt om de ställdes.

*Det är alltid nyttigt att gå någon typ av valpkurs eller liknande med sin valp oavsett erfarenhet!

*Om valpen absolut måste omplaceras någon gång under dennes liv, vill vi bli kontaktade innan, för att vi ska veta vart våra valpar finns! Vi kommer också  vara behjälpliga vid omplacering!

*Att träffa våra valpköpare innan köp är ett måste!

*Vi vill vara till  hjälp med det vi kan till de som vill det. Det vi inte kan hjälper vi till  att ta reda på. Vi ser en stor fördel att få möjlighet att hålla kontakt med valpköpare för att följa valpens fram tid och att få se resultatet i vårt avelsarbete. Ett telefonsamtal, mail och foto tas tacksamt emot av oss från valpköpare och även från de som har valpar efter vår Molle.  De valparna efter vår hane ligger oss också varmt om hjärtat.

*Vår förhoppning är att kunna bidra med något bra för rasen. Därför är det viktigt att vi får reda på om något händer hunden. T.e.x Sjukdom, skada mm. Detta för att vi ska kunna ta ställning för vidare avel med hundens släktingar. .Lhasan är en frisk ras, men visst kan det förekomma olika åkommor som vi inte råder över.

*De kommer givetvis att säljas efter SKK:s regler.

*När de flyttar är de registrerade i SKK,   chipmärkta , veterinärbesiktade, vaccinerade och avmaskade

*De får med sig stamtavla, info och skötselråd, mat,  filt som luktar mamma och ev någon mer liten överraskning.

*Vid intresse av valp eller av rasen är ni välkomna att höra av er till oss via telefon, mail och är också välkomna att hälsa på både innan och efter valparnas födsel, men inte före 4 veckors ålder på dem. 

Att få vara med från början och följa valpen från start är uppskattat av de flesta som vill ha en liten hund. De första veckorna har vi kontakt via telefon eller mail och jag skickar bilder på mailen. Inte minst är det bara bra för valpen att få lära känna sin nya familj lite innan den ska flytta, då den känner sig tryggare med både röster och lukten från dem.

Varmt Välkomna till Oss!

Anette och Fredrik Ståhl tel  0761-601414 mail ammoliskennel@gmail.com